Grote stroomstoring treft OVH datacenters in Europa

Storing

Slechts twee dagen nadat OVH aankondigde maar liefst één miljard euro te investeren in cloudtechnologie, zijn diverse Europese datacenters getroffen door een grote stroomstoring. Klanten kunnen niet bij de bestanden die zij in de cloud hebben opgeslagen en zelfs de website van OVH ligt plat. Ook de datacenters in Amsterdam en Brussel zijn getroffen.

Dit meldden verschillende Computable-experts ons. De storing is vanochtend rond 7.15 uur ontstaan en nog steeds niet verholpen. Ceo Octave Klaba twittert hoogstpersoonlijk zelf om klanten en partners op de hoogte te houden. ‘Routers en servers zijn uitgevallen waardoor we ook niet bij de back-up kunnen. We zijn nu alles aan het herstarten.’

Volgens OVH zijn er storingen geweest in Roubaix en Straatsburg. ‘Al onze teams springen bij’, vertelt het bedrijf op Twitter. Een expert die anoniem wil blijven, vertelt aan Computable dat zo’n grootschalige storing al eerder gebeurd is en dat een groot bedrijf als OVH zo’n storing toch voor zou moeten zijn. 

Websites offline

Samsung-europe.com meldt dat veel Franse en Europese websites platliggen door de storing bij OVH en stelt dat er drie grote problemen zin: geen stroom, noodgenerators die niet werken en een probleem met het optische netwerk. Volgens de nieuwssite werkt OVH samen met de Franse energieleverancier ERDF om het probleem op te lossen. Alsof het nog niet voldoende tegenzit voor OVH, stelt Samung-europe.com dat ook de internetverbinding die het OVH datacenter in Roubaix verbindt met verschillende andere Europese datacenter ook is uitgevallen. Ook hierbij is onbekend wanneer het probleem is opgelost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-09T11:27:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.