Nederlands AAC Capital koopt Belgisch Savaco

België en Nederland

Het kapitaalfonds AAC Capital, met kantoren in Amsterdam en Antwerpen, neemt een meerderheidsbelang in het Kortrijkse Savaco. Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, de oprichters van Savaco, blijven aandeelhouder en handhaven hun rol als ceo.

Savaco werd opgericht in 1991 en telt momenteel 130 medewerkers. Het levert advies op maat bij onder meer het uitwerken van complexe ict-infrastructuren, het leveren van software voor productontwikkeling, het implementeren van IoT technologieën en het verstrekken van productiviteitsoplossingen (documentbeheer, business intelligence, communicatieplatformen,…). Het bedrijf heeft twee eigen datacentra waarmee het clouddiensten aanbiedt. Bij de klanten zitten onder meer Agristo, Buurtslager, Niko Group en Buro twee Architecten. De omzet tikt af op dertig miljoen euro, de brutobedrijfswinst op 4,5 miljoen.

In de zoektocht naar een partner was het voor Sabbe en Vandemoortele uitermate belangrijk dat er sprake was van een sterke ambitieuze én culturele fit. Sabbe hierover: ‘Belangrijk in onze keuze voor AAC is dat de eigenheid, aanpak en waarden van Savaco bewaard blijven. We zijn absoluut overtuigd dat de inbreng van AAC, hun gedrevenheid en expertise ons in staat zal stellen onze ambitieuze doelstellingen kracht bij te zetten.’

Zo wil het Kortrijkse it-bedrijf met AAC vooral verder blijven investeren in een uitgebreid oplossingen- en dienstenaanbod. Vandemoortele: ‘Deze samenwerking laat ons toe ons jarenlange groeiverhaal te bestendigen. Voor onze klanten willen we op dezelfde manier als vroeger een ervaren gids en favoriete ict-partner zijn en blijven. We willen ons portfolio bovendien verder versterken om zo onze klanten ook intensief te begeleiden in hun digitale transformatietraject. Deze samenwerking stelt ons in staat een nog beter en sterker Savaco te realiseren voor klanten en medewerkers.’

AAC heeft al vennootschappen zoals Corilus, Yarrah, Verasol, Lubbers Transport Group en Hobré Instruments in portefeuille.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-23T10:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.