British Airways sleept CBRE voor rechter

British Airways

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) sleept de Amerikaanse it outsourcing-reus CBRE voor de rechter. Op 27 mei vorig jaar ging het it-systeem van BA plat waardoor 75.000 passagiers hun vlucht misten. De maatschappij wil daarvoor een schadevergoeding afdwingen, melden Britse media.

Door de storing in het systeem werden gedurende drie dagen 672 vluchten geschrapt en moest personeel van de de luchtvaartmaatschappij de check-in van passagiers met de hand invoeren. Alles samen kostte dat BA ruim 65 miljoen euro.

Hoewel de oorzaak van de storing nooit is gevonden, is BA ondertussen in zee gegaan met het advocatenkantoor Linklaters en heeft het een claim ingediend bij het Londense High Court tegen CBRE. Die outsourcingspecialist beheert de datacenters van BA. BA heeft in het verleden al gesteld dat CBRE onterecht een UPS (Uninterruptible Power System) zou uitgeschakeld hebben die perfect werkte. Die UPS werd midden jaren tachtig geïnstalleerd in het grootste datacenter van BA op Heathrow.

Volgens BA zou het datacenter ook niet adequaat onderhouden worden, waardoor apparatuur zou oververhitten, zo schrijft The Inquirer. Personeelsleden zouden op hete zomerdagen zelfs het dak van het gebouw natspuiten om de temperatuur onder controle te houden.

BA heeft ondertussen in nieuwe datacenters geïnvesteerd. CBRE van zijn kant zegt volledig aan het onderzoek te willen meewerken. Volgens het bedrijf is elke geciteerde oorzaak van het incident momenteel speculatie.

Ook in 2016 waren er trouwens al technische problemen met het inchecksysteem van BA. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-26T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.