ICTroom bouwt datacenter in Reykjavik

Datacenter

ICTroom uit Amsterdam gaat in samenwerking met lokale bedrijven een datacenter in Reykjavik bouwen. Het gaat naar eigen zeggen om het grootste datacenter in de stad. De eerste fase van het datacenter wordt in het najaar van 2019 in gebruik genomen.

De Nederlandse ict-dienstverlener, met kantoren in België, Frankrijk en Duitsland, is gekozen door de zogeheten RKF-coalitie. Dat bestaat uit vier IJslandse it-, finance- en vastgoedbedrijven. Het gaat om it-serviceprovider Opin Kerfi, telecomaanbieder Fjarskipti hf (ook wel Vodafone Iceland), het winkelcentrum Korputorg en de bank RB.

RB gaat als eerste klant gebruikmaken van het datacenter. Dat bedrijf host de meerderheid van de IJslandse financiële instellingen. Daarnaast gaat it-serviceprovider Opin Kerfi zijn diensten vanuit dit datacenter in de hoofdstad aanbieden. Het gaat onder meer om high performance computing (hpc)- en kunstmatige intelligentie (ai)-oplossingen.

‘We kozen voor ICTroom omdat de missies van beide bedrijven goed op elkaar zijn afgestemd en het modulaire datacenter-portfolio van ICTroom in diverse landen in Europa al succesvol is gebleken en geschikt is voor de IJslandse omstandigheden’, aldus Thorsteinn Gunnarsson, ceo van Opin Kerfi.

De eerste fase wordt in het najaar opgeleverd. Daarna wordt nog zo’n half jaar ingepland voor de volgende fase.

ICTroom

ICTroom ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt datacenters. Het bedrijf is opgericht in 2001 en beschikt over kantoren in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De organisatie claimt ruim 250 datacenters en computerruimtes in heel Europa te hebben gebouwd voor (inter)nationale ondernemingen, cloudproviders, overheden en it-servicebedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-22T09:58:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.