Easi stopt twee miljoen euro in zijn cloud

gebouw

Het gebruik van cloud-oplossingen in België blijft stijgen. Voor de Oosterzeelse cloudspecialist Easi reden om twee miljoen te investeren in zijn product Cloud2be. De opening van een nieuw datacenter, een nieuwe partner voor interdatacenterconnecties en een ISO 27001-certificaat voor de eigen cloud zetten de toon.

Easi , in 1999 opgericht, heeft twee eigen datacenters, maar daar komt binnenkort een derde bij. ‘Het datacenter van Engie Cofely in Gembloux is de perfecte aanvulling op onze twee huidige centra in Machelen en Gent’, vertelt managing partner Thomas Van Eeckhout. ‘Onze klanten denken steeds vaker aan cloud-toepassingen in plaats van it-infrastructuur ter plaatse. Op deze manier zijn we zowel in Brussel, Vlaanderen als Wallonië kortbij met een eigen datacenter vertegenwoordigd. Daarnaast laat een extra datacenter ook toe om ons aanbod van cloudservices verder uit te bouwen en kunnen we klanten met sterke eisen rond business continuity and back-uprecovery meer tegemoetkomen.’

Easi gaat daarnaast een samenwerking aan met netwerkspecialist Arcadiz, leverancier van onder meer DDoS-bescherming. F5 Networks levert nieuwe load balancers, bijkomende back-upservices en zullen ook de back-endswitches verhuizen. De firewall komt van bij Fortinet.

Easi wil tegen het einde van 2019 ook nog eens vijftig extra medewerkers aanwerven, waaronder system engineers. Als dat objectief gehaald wordt, stijgt het personeelsbestand met een kwart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-23T11:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.