Nvidia laat oog vallen op Mellanox Technologies

samenwerking

De Taiwanese chipfabrikant Nvidia staat op het punt het Brits-Israëlische Mellanox over te nemen. Dat meldt Reuters. Mellanox is gespecialiseerd in infiniband-oplossingen, chiptechnologie voor datacenters.

Nvidia heeft meer dan zeven miljard dollar over om Mellanox in te lijven, weet Reuters. Ook Intel zou geïnteresseerd zijn om het bedrijf te kopen, maar het is dus Nvidia dat met de buit gaat lopen. Het is daarmee de grootste overname ooit voor Nvidia.

De chips van Mellanox, de infiniband-interconnects, hebben hun plaats in servers die netwerken met elkaar verbinden. Ze worden gebruikt in hpc-omgevingen (high performance computing), maar ook enterprise-servers en opslagservers. Hun technologie maakt het mogelijk intensief rekenwerk over datacenters te verdelen. Ook Intel heeft soortgelijke technologie in huis, met zijn Omnipath-interconnects.

Met de overname wil Nvidia zijn markten meer diversifiëren en minder afhankelijk worden van videogame-chips. Die maken momenteel de bulk uit van Nvidia’s omzet, maar een lagere vraag uit China zorgde ervoor dat het bedrijf onlangs zijn bedrijfsvooruitzichten moest terugschroeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T10:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.