Orange opent ecologisch datacenter in Antwerpen

Orange Belgium heeft een nieuw, ‘ecologisch’ datacenter geopend in Hoboken. Het uiterst energie-efficiënte center is zo’n duizend vierkante meter groot. Orange investeerde er meer dan veertien miljoen euro in.

Het nieuwe datacenter maakt 98 procent van het jaar gebruik van gratis koeling. Het ontwerp van het nieuwe datacenter is bijzonder energievriendelijk, met afgesloten warme gangen die gekoeld worden door middel van adiabatische koeling (het afkoelen van lucht door het laten verdampen van water). ‘Die keuze is een uitloper van de duurzame strategie die van Orange de enige CO2-neutrale telecomoperator in België maakt voor zijn activiteiten (netwerk en gebouwen)’, claimt het bedrijf.

Michaël Trabbia, ceo van Orange Belgium: ‘Dit sterk beveiligde en eco-efficiënte, state of the-art datacenter en de aanhoudende investeringen in ons kwalitatief hoogstaande netwerk zijn het beste bewijs van ons engagement om onze klanten de best mogelijke digitale ervaringen te bezorgen. Dankzij onze onbeperkte formules steeg het mobiele data gebruik van onze klanten ingrijpend: met 79 procent vergeleken met 2018, en het einde van die groei is nog lang niet in zicht. Daarom investeren we jaar na jaar fors om die massale groei te ondersteunen en ons voor te bereiden op de diensten en technologieën van morgen, zoals 5G.'

Orange startte in 2016 met het ontwerp van het gebouw, tegen het einde van de zomer van 2018 werd het opgeleverd. Het heeft een totale capaciteit van 500 high density 52-units racks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-20T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.