Datacenterspecialist Hydro66 krijgt nieuwe topman

ceo David Rowe

Het Zweedse Hydro66, dat aan grote bedrijven, cloudleveranciers en systeemintegrators co-locatiediensten aanbiedt vanuit zijn datacenter in het Noord-Zweedse Boden, heeft David Rowe aangesteld als chief executive officer. De Brit vervangt Anne Graf, die een functie aanvaard heeft bij Facebook. Hydro66 is sinds kort ook in de Benelux actief.

David Rowe richtte Hydro66 op in 2014 en was er ononderbroken niet-uitvoerend voorzitter. ‘Namens de raad van bestuur willen we Anne bedanken voor haar belangrijke bijdrage aan het bedrijf tijdens de jongste uitbreidingsfase van ons datacenter in Boden’, zegt Rowe. ‘We wensen haar veel succes in haar nieuwe functie bij Facebook. Ik kijk ernaar uit dit bedrijf te leiden en daarbij te focussen op de opportuniteit om winstgevend te groeien met ons bekroonde en bijzonder efficiënte datacenter.’

Anne Graf werkte sinds oktober 2016 bij Hydro66, eerst als chief commercial officer en sinds februari 2017 als ceo.

Afgelopen maand maakte Hydro66 ook bekend dat het Patrick Smidts naar voren schuift als directeur voor de Benelux. Smidts en Rowe werkten eerder samen bij Easynet, waarvan Rowe oprichter en ceo was. Smidts was bij Easynet eerst directeur in België en daarna in China.

Hydro66 huisvest informatica-apparatuur zoals servers en gegevensopslagsystemen. Het bedrijf gaat daarbij prat op een hoge energie-efficiëntie. Het datacenter in Boden gebruikt negentig procent minder energie dan gemiddelde datacenters in de EU. Het gebruikt alleen groene energie die opgewekt wordt door waterkracht en er moet niet voor koeling betaald worden. Ook de CO2-uitstoot ligt laag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-02T11:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.