Proact gaat Noorse Statnett backuppen

Stroom stroomnetwerk palen kabels

De van oorsprong Zweedse datacenter-en cloudleverancier Proact heeft een contract in de wacht gesleept bij Statnett, de beheerder van het Noorse elektriciteitsnet. Het contract raakt bijna een waarde van twee miljoen euro aan.

Stattnet biedt met het Noorse stroomnetwerk een van de meest kritische infrastructuren van het Scandinavische land aan. Het is dus van groot belang dat dit netwerk zo weinig mogelijk platgaat. Het bedrijf ging daarom op zoek naar een partner voor een full disaster recovery die ook nog eens volledig automatisch werkt.

Na een reeks veiligheids- en kwetsbaarheidsanalyses is gekozen voor Proact. Het contract is 1,97 miljoen euro waard en omvat implementatie, onderhoud en consultancy.

‘De oplossing is gebaseerd op technologie van Cohesity en Cisco’, zegt topvrouw van Proact Ellen Grasbakken. ‘Het is bijvoorbeeld mogelijk om de systemen rechtstreeks op te starten van de backups. Dat verzekert een minimale downtime en kritische data en applicaties zijn zo snel weer op te starten. De oplossing is ontworpen om te kunnen opschalen en zal op meerdere locaties in het land uitgerold worden.’

Het beursgenoteerde Proact, opgericht in 1994, is een in Europa opererende datacenter-en cloud-serviceprovider en draait zo’n 340 miljoen euro omzet. Het bedrijf heeft duizend mensen in dienst in 37 kantoren in dertien landen. Het bedrijf beheert zo’n honderd petabytes aan data van klanten in de cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-24T10:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.