Colt brengt nieuw knooppunt onder in LCL-datacenter

Colt heeft een Belgische node toegevoegd aan zijn IQ Netwerk. Het nieuwe knooppunt zal ondergebracht worden in het datacenter van LCL in Diegem. Zo moeten internationale bedrijven in België toegang krijgen tot Colts wereldwijde netwerk.

De toevoeging van een node in LCL’s datacenter is voor Colt meteen de gelegenheid om zijn netwerkinfrastructuur te vernieuwen. Het nieuwe knooppunt zal de nieuwste technologie bevatten van het hele Colt-netwerk. Het netwerk wordt ook versterkt en de capaciteit wordt uitgebreid om te anticiperen op een steeds sterker toenemend datavolume. De strategie van Colt bestaat er in om meer kleinere maar wel performante en gedistribueerde knooppunten te hebben in plaats van grotere centrale nodes. 

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een strategische ligging in Europa en zit daarmee ook op een wereldwijd kruispunt. Hun datacenters bevinden zich immers pal in het midden tussen de grootste datacentermarkten van Europa: Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs, (de FLAP-steden).

‘Ik ben tevreden met dit partnerschap met LCL’, zegt Floris Veulemans van Colt Technology Services. ‘De ligging van hun datacenter in Diegem is uitstekend, dicht bij de stad Brussel waar veel van onze klanten gevestigd zijn.’

Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan negenhonderd datacenters in 210 steden in Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen, een aantal dat groeit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-30T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.