Equinix pompt 32 miljoen in Finse datacentra

Finse vlag

Datacenterspecialist Equinix gaat zijn datacentercapaciteit in Finland uitbreiden. Het bedrijf breidt twee bestaande locaties in Helsinki uit. Het gaat om een investering van 32 miljoen euro.

Momenteel heeft Equinix zo’n 147 miljoen euro in Finse datacentra geïnvesteerd, maar de hoeveelheid data die wereldwijd wordt verstookt, in verschillende sectoren, blijft in hoog tempo groeien. Dit wordt verder versterkt door de enorme vraag naar netwerkdiensten omdat steeds meer mensen vanuit huis werken. Ook cloud-adoptie groeit snel in het Scandinavische land.

‘Het tempo van de wereldwijde digitalisering, waaronder ook in Finland, is de afgelopen jaren sterk toegenomen’, zegt Sami Holopainen, managing director van Equinix Finland. ‘Door de pandemie zijn veel plannen voor de digitale transformatie sneller uitgevoerd dan bedrijven oorspronkelijk hadden voorzien. De vraag van klanten in Finland blijft groeien en daarom investeren wij in extra capaciteit om de technologische ontwikkelingen van bedrijven die hier actief zijn verder te ondersteunen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-10T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.