LCL en Engie willen samen datacenters bouwen

Datacenterbeheerder LCL neemt opnieuw een datacenter in ons land over. Deze keer van Engie, gevestigd in Gembloux bij Namen. De twee willen ook samen datacenters bouwen.

Ruim een jaar nadat datacenterbeheerder LCL het datacenter van Atos in Huizingen heeft overgenomen, is er nu met Gembloux een tweede overname in ons land. Voor het Atos-datacenter werd zowat 5,5 miljoen betaald. 

Welk bedrag met de overname van het datacenter van Engie gepaard gaat, is niet bekend. De vier personeelsleden van het datacenter van Engie Solutions, en Cofely Data Solutions in het bijzonder, gaan over naar LCL.

Vijfde in totaal

Het is het vijfde datacenter van de groep op de Belgische markt. Het consortium had al datacenters in Aalst, Antwerpen, Diegem en Huizingen. Hiermee is het dus de eerste overname in Wallonië. 

Onverwacht is ze niet. ‘We willen niet alleen groeien via de uitbreiding van onze bestaande datacenters, maar ook via datacenters op bijkomende locaties’, zo gaf Laurens van Reijen, ceo van LCL, eerder al aan.

LCL specialiseert zich in colocatie en biedt geen hostingdiensten of it-toepassingen aan, maar wel de infrastructuur, huisvesting en connectiviteit ervoor. Zo is hostingbedrijf Combell al jarenlang klant bij LCL.

Samen bouwen

Het datacenter in Gembloux heeft een power usage effectiveness (pue) van 1,25, ongeveer dertig procent lager dan het verbruik van conventionele datacenters. Hoe dichter het resultaat de één benadert, hoe energie-efficiënter. Zo noteert Google met zijn datacenters gemiddeld een 1,1. 

Naast deze overname sloten LCL en Engie eveneens een samenwerkingsovereenkomst waarbij Engie nieuwe datacenters kan bouwen voor LCL. Er is ook voorzien dat het energiebedrijf LCL kan adviseren op het vlak van energie-efficiëntie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T14:43:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.