Equinix zet voet aan wal in Afrika

Afrika toetsenbord

De Amerikaanse datacenteruitbater Equinix breidt uit naar Afrika met de overname van MainOne. Die West-Afrikaanse leverancier van datacenters en connectiviteitsoplossingen, is gevestigd in Nigeria, Ghana en Ivoorkust.

De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond, mits aan de gebruikelijke voorwaarden is voldaan, waaronder de vereiste goedkeuringen van toezichthouders.

De overname is de eerste stap van de langetermijnstrategie van Equinix in Afrika. Met meer dan tweehonderd miljoen inwoners is Nigeria de grootste economie van Afrika en, samen met Ghana, een gevestigde hub voor datacenters geworden. Daarmee is de overname voor Equinix een ‘cruciale stap’ op het continent.

MainOne werd in 2010 opgericht door Funke Opeke. Het bedrijf beschikt over drie operationele datacenters, met een extra locatie die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 wordt geopend. De vier datacenter zijn 64.000 vierkante meter groot. Daarnaast ligt er nog 570.000 vierkante meter grond te wachten op toekomstige uitbreidingen. 

MainOne bezit en exploiteert ook een onderzees netwerk van Nigeria naar Portugal, evenals 1.200 kilometer glasvezelnetwerk in het zuiden van Nigeria. Volgens Equinix is het dataverbruik in Afrika een van de snelst groeiende ter wereld.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-09T11:02:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.