Interxion sluit datacenter in België

Nieuwe locatie gepland voor volgend jaar

Datacenter

Datacenterleverancier Interxion sluit zijn datacenter in Woluwe. Dat brengt het aantal beschikbare datacenters van de groep in België op twee. Al is dit maar een tijdelijke situatie, want binnen ongeveer een half jaar gaat er een nieuw datacenter van de groep open in Zaventem.

Wie nu op de website gaat kijken van Interxion, een onderdeel van Digital Realty, ziet twee datacenters die actief zijn in ons land. Er is het zogenaamde BRU1 aan de Wezembeekstraat in Zaventem. En het tweede is het zogenaamde BRU3 en BRU4 aan de Mercuriusstraat te Nossegem.

Tot voor kort had Interxion ook nog een datacenter in Woluwedal in Sint-Lambrechts-Woluwe, het zogenaamde BRU2, maar dat gaat sluiten. ‘Eigenlijk is het al gesloten, alle klanten die daar aanwezig waren zijn vorige maand overgeheveld naar onze andere locaties’, vertelt David Louis, sales & marketing director bij Interxion Belgium. Het is niet zozeer een commerciële, maar wel een praktische reden die aan de beslissing voor de sluiting ligt. ‘Het gebouw had een grondige renovatie nodig, en het leek ons opportuun om te opteren voor een nieuwe locatie.’

Nieuwe derde

De nieuwe en derde locatie is alvast aangekondigd: Interxion plant binnenkort een nieuw datacenter in Zaventem aan een site gelinkt aan IBM. Of dat nieuwe datacenter (ook) bedoeld is voor Microsoft, zoals Computable eerder al meldde, kan David Louis niet bevestigen. In elk geval: de opening van het nieuwe datacenter is voorzien voor 1 april 2023. 

De drie datacenters liggen allemaal in de buurt van Zaventem. ‘Eigenlijk op minder dan vijf kilometer van elkaar. Het sluit aan bij onze aanpak en visie van de zogenaamde campus-benadering waarbij nabijheid centraal staat’, stelt hij. Concreet liggen de drie vestigingen omwille van de vooropgestelde latency niet al te ver van elkaar, maar toch op voldoende afstand zodat bijvoorbeeld één fysiek euvel bij één datacenter de werking van een ander niet kan beïnvloeden. Een bekende aanpak bij de vestiging van datacenters.

België datacenterland?

Volgens de recente opgerichte Belgian Digital Infrastructure Association of kortweg BDIA heeft België in vergelijking met veel andere Europese landen een gunstig vestigingsklimaat voor digitale infrastructuur door haar goedkope stroom, robuuste infrastructuur, hoog opgeleide burgers en lage vastgoedprijzen.

Lees verder: Nederland telt dubbel zoveel datacenters als België

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-11T09:43:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.