Veel ongebruikte data belemmeren milieudoelen

Grote bedrijven maken niet optimaal gebruik van hun dataopslag. Sommige erkennen dat zestig procent van de opgeslagen gegevens onbenut blijft. Onnodige dataopslag betekent onnodig energieverbruik en het verminderen van dataverspilling heeft dus effect op de gestelde duurzaamheidsdoelen. Toch heeft dit geen hoge prioriteit bij it-beheerders.

Dit concluderen infrastructuurbedrijf NTT en datamanagementleverancier NetApp na onderzoek onder ruim driehonderd it-beslissers in Nederlandse, Duitse en Britse bedrijven met meer dan vijfduizend medewerkers.

Een derde van de ondervraagden blijkt zich niet bewust te zijn van de milieugevolgen van hun datastrategie. En dat terwijl bijna zestig procent de it-afdeling ziet als belangrijke aanjager van duurzaamheidsplannen. De it-beheerders kijken vooral naar de aanschaf en installatie van energiezuinige apparatuur en geven de verwijdering van niet-relevante data geen prioriteit, aldus de onderzoekers.

Beheerders zien op tegen de uitdagingen die gepaard gaan met het beheer van de data-omgeving. Ze vinden het een omvangrijke klus, zijn bang om waardevolle informatie te verliezen en verwachten dat het moeite kost interne goedkeuring te krijgen. Ook zou bij de helft van de respondenten moeten samenwerken met leveranciers die er niet dezelfde visie en doelen op nahouden.

Volgens de onderzoekers heeft 38 procent van de ondervraagden met succes een allesomvattende bedrijfsbrede strategie geïmplementeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-08T10:47:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.