Accenture centraliseert data energiemarkt

Atrias, het gezamenlijke initiatief van distributienetbeheerders, selecteerde Accenture om één gecentraliseerd federale clearing house-applicatie te bouwen, implementeren en beheren. De clearing house verbetert de uitwisseling van gegevens tussen de verschillende spelers in de Belgische energiesector.

Dit marktmodel bereidt Belgische nutsbedrijven voor op de koolstofarme energie transitie en de digitalisering van de sector. Het ondersteunt nieuwe ontwikkelingen, zoals slimme meters, en decentrale energieopwekking. De realisatie van één centraal clearing house verhoogt de synergie doordat netbeheerders de vaste it-infrastructuurkosten kunnen delen. Het systeem verbetert ook het transparantieproces en standaardisering van de uitwisseling van informatie tussen alle marktpartijen.

De technologische consultants van Accenture hielpen Atrias navigeren door het technologische ecosysteem om oplossingen te selecteren. Accenture zal het ‘Mecoms klantinformatie en meetdatabeheer systeem’ implementeren en daarboven ook een integratie laag genaamd ‘webMethods’ van Software AG's nieuwe Digital Business Platform. Deze componenten functioneren in een private cloud van Proximus. Deze is gevestigd in twee van Proximus datacenters in België.

Accenture werkt daarnaast samen met Avanade. Ze implementeren een public cloud-oplossing van Microsoft Azure. Deze wordt ondersteund door het Accenture Cloud Platform. Via deze public cloud wordt de data van de energiemarkt samengevoegd en gemigreerd naar de Clearing House. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-05T09:44:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.