Managed hosting door True

NTT Data investeert in MarkLogic

 

Euro

Het van oorsprong Japanse NTT Data investeert in het Amerikaanse MarkLogic. Dit stelt de NoSQL-databaseleverancier in staat om sneller te groeien. De partijen maken geen geldbedrag bekend, maar volgens Techcrunch gaat het om ‘geen groot, maar ook geen onbelangrijk bedrag’. De techwebsite schrijft dat MarkLogic ruim 173 miljoen dollar aan investeringen heeft opgehaald.

Naast de investering maken de partijen bekend hun bestaande samenwerking uit te breiden. De bedrijven werken sinds 2012 samen op het gebied van grote data-integratietrajecten en het koppelen van databanken. Die projecten vonden enkel in Japan plaats.

NTT Data en MarkLogic willen dit nu uitbreiden naar Europa en Amerika. Dit om wereldwijd meer aandeel te werven in de databasemarkt. Ze richten hun internationale projecten op de zorg, maakindustrie, financiële sector en overheid.

Rene Verschoor, country manager Benelux & Nordics bij NTT, meent dat de uitgebreidere samenwerking goed is voor de Benelux. Op deze manier krijgt deze regio namelijk toegang tot dit soort big-dataprojecten.

NTT Data en MarkLogic

Systeemintegrator NTT Data is een dochteronderneming van het Japanse NTT Group. Het Benelux-hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp. NTT Group opereert in 87 landen en regio’s heeft een totale omzet van 95 miljard dollar.

MarkLogic is een NoSQL-databaseleverancier. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley. Daarnaast beschikt het over kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Het Nederlandse kantoor staat in Utrecht. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6036282). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×