Ontoforce haalt 4,3 miljoen euro op

De Gentse big data-specialist Ontoforce krijgt een kapitaalsinjectie van ruim vier miljoen euro. Biotechpionier Annie Vereecken en Korys, de investeringstak van de familie Colruyt onderschrijven het kapitaal, zo schrijft Trends. Oprichter Hans Constandt krijgt met Dirk Pollet een co-ceo aan zijn zijde.

Ontoforce maakt software waarmee grote hoeveelheden data snel en efficiënt doorzocht kunnen worden. Het bedrijf, dat opgericht werd in 2011, haalde eerder al een paar miljoen euro op bij publieke fondsen als LRM en PMV en krijgt nu nog eens ruim vier miljoen euro extra kapitaal.

Ontoforce draait momenteel een omzet van zo’n 1,3 miljoen euro en heeft een twintigtal mensen in dienst. Verschillende farmabedrijven behoren tot de klanten, oprichter Hans Constandt komt zelf uit die sector. Met hun platform kunnen farma- en biotechbedrijven hun interne data snel ontsluiten en aanvullen met publieke data. Zo kan de ontwikkeling van geneesmiddelen versneld worden.

Tegelijk met de kapitaalverhoging maakt Ontoforce ook bekend dat Constandt voortaan wordt bijgestaan door een co-ceo, Dirk Pollet. Pollet, die ervaring heeft bij het Amerikaanse Multiplicom (tests voor borstkanker), wil het platform van Ontoforce ook introduceren bij industriële, logistieke en dienstenbedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-26T12:08:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.