Investeerder Thomas H. Lee koopt Alfresco Software

Alfresco Software, de Britse leverancier van het gelijknamige open source enterprise content management (ecm)-platform, is overgenomen door Thomas H. Lee Partners. Deze Amerikaanse investeringsmaatschappij richt zich op participaties in middelgrote bedrijven om zo een versnelling aan te brengen in de beoogde groeiplannen. Hoeveel de investeerder neerlegt voor Alfresco is niet vrijgegeven. De transactie wordt naar verwachting in dit eerste kwartaal afgerond.

Alfresco, met hoofdkantoren in San Mateo, Californië en het Britse Maidenhead, is in 2005 opgericht door John Newton (mede-oprichter Documentum) en John Powell (ex-directeur Business Objects). Het ecm-softwarebedrijf kreeg financiële steun van SAP Ventures, Accel Partners en Mayfield Fund. Die hebben hun aandelen nu verkocht aan Thomas H. Lee Partners. De huidige algemeen directeur van Alfresco is de Amerikaan Doug Dennerline.

Overheid

Er werken wereldwijd zo'n vierhonderd man bij het softwarebedrijf, waarvan een derde in Engeland. Tot de klantenkring behoren onder meer Cisco, de Nasa en de Amerikaanse marine. In Nederland gebruiken onder meer diverse gemeenten de ecm-software van het bedrijf. Partners zijn onder andere Contezza, Pinkroccade en Incentro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-12T11:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.