Adecco boekt meer omzet in it-markt

Groeikapitaal

De uitzendgroep Adecco heeft het vorig boekjaar met groeicijfers afgesloten. Vooral de Benelux en Scandinavië lieten sterke resultaten zien. In 2017 werd it voor het bedrijf een belangrijke tak, onder meer door de introductie van een hr-analytics-tool.

De omzet van Adecco tikte in 2017 af op 23,6 miljard euro, waar dat in 2016 zo’n 22,7 miljard was. Ook de winst voor belastingen en afschrijvingen ging erop vooruit, van 1,09 naar 1,15 miljard. In de Benelux en Scandinavië steeg de omzet met 10 procent tot 548 miljoen euro. De Benelux op zich was goed voor een omzetstijging van 12 procent waar vooral Nederland debet aan was.

In 2017 ontwikkelde Adecco het nieuwe digitaal recruteringsplatform Vettery, dat zich vooral richt op high potentials in it, sales en financiën. Door machine learning toe te passen, brengt het geschikte kandidaten in contact met potentiële werkgevers. Vettery komt er naast twee bestaande digitale platformen van Adecco, Adia (online staffing) en Yoss (voor freelancers).

Daarnaast is Adecco sinds kort ook begonnen met het uitrollen van software voor data-analyse. Die is ontwikkeld door een interne startup. In Adecco Analytics worden eigen data ontsloten en gecombineerd met arbeidsmarktdata uit verschillende externe bronnen. Volgens Adecco worden werkgevers met de nieuwe toepassing beter geadviseerd en ontstaat advies op maat. Werkzoekenden moeten op hun beurt beter voorbereid worden op de banen van de toekomst.

Al die nieuwe platformen zorgden wel mee voor een stijging van de investeringen bij Adecco. De capex (capital expenditures) stegen van 26 naar 32 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-02T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.