Rubrik strikt oud-Cisco-topman Chambers

John Chambers wordt commissaris bij het jonge datamanagementbedrijf Rubrik. Chambers was tot eind 2017 het boegbeeld van Cisco en gaat het bestuur van Rubrik adviezen geven. Ook investeert hij in het Amerikaanse cloudbedrijf met Indiase roots.

Chambers was tussen 1995 en 2015 chief executive officer (ceo) bij Cisco. In deze periode groeide de jaaromzet van het netwerkbedrijf van zeventig miljoen dollar naar 47 miljard dollar. Eind juli 2015 nam Chuck Robbins het stokje over van Chambers. Eind 2017 legde hij ook zijn functie als bestuursvoorzitter bij Cisco neer.

Investeringsfonds

Na zijn vertrek bij Cisco richtte Chambers zijn persoonlijke investeringsfonds JC2 Ventures op. Dit fonds helpt bedrijven die vooroplopen in markttransities. Vanuit dat perspectief heeft de it-veteraan besloten om met Rubrik in zee te gaan. Volgens ceo Bipul Sinha helpt Rubrik organisaties bij de transitie naar de cloud. De producten van het bedrijf zorgen ervoor dat data niet meer in verouderde infrastructuur vastliggen en in flexibele cloudomgevingen kunnen worden gebruikt.

Gelijktijdig met de benoeming van Chambers, stelt Rubrik Avon Pura aan als chief information officer (cio). Hij is afkomstig van VMware, waar hij vice-president Business Applications was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-24T15:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.