Oracle komt met Autonomous NoSQL Database

Oracle

Oracle kondigt de beschikbaarheid aan van zijn Autonomous NoSQL Database. Het is de nieuwste toevoeging van het bedrijf aan zijn Autonomous Database-portfolio. Het nieuwe product moet simpele workloads die een snelle, voorspelbare respons vereisen eenvoudig kunnen beheren.

De zelfsturende databaseservice stelt ontwikkelaars in staat om grootschalige applicaties te bouwen, inclusief ui-personalisatie, winkelwagentjes, online-fraudedetectie, gaming en reclame. Via machine learning en automatiserings-mogelijkheden, biedt Oracle 99,95 procent beschikbaarheid en is het naar eigen zeggen 70 procent goedkoper dan Amazon’s DynamoDB.

Door het gebruik van simpele api’s kunnen ontwikkelaars focussen op applicatieontwikkeling, zonder zich zorgen te moeten maken over serverbeheer, opslaguitbreiding, software-installatie en back-up. Ze hoeven alleen maar de doorvoer en capaciteit te specificeren die ze willen voorzien. Vervolgens worden resources toegewezen en geschaald, zodat ze aan de eisen van dynamische workloads voldoen.

De database ondersteunt api’s als simple declarative SQL API en command line interfaces alsook flexibele datamodellen voor data representation, inclusief relationele en ad-hoc Json. Met de standaard SQL-taal kunnen gebruikers dezelfde applicatie draaien in de cloud en on premise, zonder vendor lock-in. Er is ook een sdk beschikbaar die Python, Node.JS en Java ondersteunt voor eenvoudige ontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-04T08:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.