Splunk lijft cloud monitor SignalFx in

Databedrijf integreert producten van SignalFx in zijn huidige dataplatform

Splunk hoofdkantoor San Francisco

Hoofdkantoor van Splunk in San Francisco (foto: Diederik Toet)

Splunk legt ruim een miljard dollar neer voor SignalFx. Het databedrijf uit San Francisco breidt ermee zijn huidige portfolio van it-beheerproducten uit met cloud monitoring en performance management voor applicaties en microservices. Het is voor Splunk de grootste overname tot nu toe.

SignalFx biedt enkele saas-producten waarmee je de prestatie van cloud-infrastructuur, microservices, containers en cloud-applicaties in realtime in de gaten houdt. Naar eigen zeggen kunnen de producten binnen enkele seconden verstoringen in de cloud achterhalen en hun oorzaken blootleggen. Dit gebeurt aan de hand van advanced analytics en datawetenschap.

Dataplatform

Splunk integreert de producten van SignalFx in zijn huidige dataplatform, zodat klanten hun applicaties, ict-infrastructuur en data vanuit één omgeving kunnen monitoren. Daarbij maakt het niet uit of deze onderdelen in de cloud of in een lokaal datacenter staan. De hoeveelheid data is evenmin van belang.

Splunk is opgericht in 2003 en ondersteunt organisaties bij het achterhalen en gebruiken van big data. Het gaat daarbij om allerlei soorten data, ook die afkomstig is van iot-apparatuur. De gegevens worden verwerkt, geïndexeerd, gecorreleerd, doorzoekbaar gemaakt en getoond in dashboards en rapportages.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-22T11:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.