Celonis krijgt investering van 290 miljoen dollar

Het Duitse dataminingbedrijf Celonis heeft in een series C-investeringsronde 290 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op een waarde van ongeveer tweeënhalf miljard dollar. Dat meldt persbureau Reuters.

Celonis heeft kantoren in New York en München en maakt cloudsoftware die via kunstmatige intelligentie grote hoeveelheden data kan doorploegen en zakelijke processen kan optimaliseren. Klanten zijn onder meer Siemens, Airbus, Vodafone en 3M. 

In totaal heeft het bedrijf al zo’n 370 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. ‘We zitten in een markt die een enorm momentum vertoont’, zegt co-ceo en medeoprichter Bastian Nominacher. Volgens hem zal het geld gebruikt worden om de klanten- en verkoopafdelingen van Celonis uit te bouwen en technische verbeteringen aan te brengen aan hun cloudplatform. 

Celonis werd in 2011 opgericht, maar publiceert geen financiële resultaten. Het bedrijf zegt wel al sinds de oprichting over een positieve cash flow te beschikken en dat het groeipercentage drie cijfers bedraagt. 

De huidige investering werd getrokken door Arena Holdings. Een van de investeerders was Ryan Smith, de oprichter van het bedrijf Qualtrics dat vorig jaar voor acht miljard dollar aan SAP werd verkocht. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-25T10:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.