Relx ziet omzet als techbedrijf groeien

Groei uitbreiding

De Britse informatie- en dataleverancier Relx, die zich steeds profileert als een techbedrijf, zag de omzet vorig jaar groeien tot 7,8 miljard pond (een kleine 10 miljard euro). De winst per aandeel viel 8 procent hoger uit. Volgens ceo Erik Engstrom blijft Relx onverminderd vasthouden aan de strategie om steeds meer geavanceerde tools te leveren voor op informatie gebaseerde analyse en besluitvorming.

In dit streven past ook de recent aangekondigde overname van het data-analysebedrijf ID Analytics. Deze specialist in software voor kredietrisico's en fraudedetectie, wordt samengevoegd met LexisNexis Risk Solutions. Deze maand werd ook de acquisitie van Emailage aangekondigd, een bedrijf dat machine learning toepast bij fraudepreventie. Vorig jaar werden al veertien nieuwe overnames gedaan op gebied van content, analytics en beurzen. Relx, dat tot 2015 Reed Elsevier heette, kocht onder meer het Ierse 3D4Medical, leverancier van software voor anatomieles in 3D. 

De divisie van Relx die evenementen en beurzen organiseert, heeft last van de toenemende bezorgdheid over het Coronavirus. Relx doet ongeveer 500 evenementen en beurzen per jaar. In China alleen al worden jaarlijks 45 bijeenkomsten gehouden. Negen beurzen zijn uitgesteld. Relx kan nog geen mededelingen doen over de kosten van annuleringen. 

Relx heeft vorig jaar de transformatie van print naar digitaal volledig afgerond. Haar allerlaatste blad, Farmer's Weekly, werd van de hand gedaan. De medisch en wetenschappelijk uitgeverij Elsevier is onderdeel van het Britse concern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-13T15:21:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.