MindTheGap neemt participatie in sectorgenoot Tropos

Partners handen

Het Kontichse business intelligence (bi) bedrijf MindTheGap gaat in Tropos participeren. Dat Antwerpse databedrijf is gespecialiseerd in maatwerk-cloudoplossingen voor data analytics. Tropos krijgt via MindTheGap toegang tot de commerciële en operationele slagkracht van de Cronos Groep.

Volgens het marktonderzoeksbureau Gartner zullen driekwart van de databases van bedrijven tegen 2022 in de cloud draaien. Met de participatie in Tropos wil MindTheGap een grotere rol spelen in dit groeiende stuk van de markt.

'Operationeel en strategisch zitten we met Tropos op dezelfde lijn. Dit is het juiste ogenblik om de volgende stap te zetten in onze samenwerking. Met hen als partner kunnen we onze expertise uitbreiden als onafhankelijke business analytics-adviesverlener. Andersom zullen we niet alleen extra mankracht maar ook ons verkoopkanaal inschakelen om Tropos aan nieuwe klanten te helpen', zegt Marc Beukeleirs van MindTheGap.

Bi in de cloud

Tropos ontwikkelde een aantal tools waarmee ze bi-systemen kunnen overhevelen naar de cloud. Deze switch automatiseert tal van processen waardoor bedrijven nog efficiënter kunnen werken. Cloudinfrastructuur is beter schaalbaar en flexibeler leent zich voor gegevensanalyses, met name omdat de groei van bedrijfsgegevens moeilijk te voorspellen is. Het bedrijf zet onder meer de clouddatawarehouses van het Amerikaanse Snowflake in voor zijn klanten. In tegenstelling tot klassieke oplossingen schalen deze clouddatabases via Amazon, Google Cloud of Azure automatisch mee op het ritme van de gebruiker. 

Door de krachten te bundelen met MindTheGap ambieert Tropos verdere schaalvergroting in de markt van cloud analytics. 'Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de meerwaarde van cloud analytics. Toch merken we dat grote bedrijven of overheden vaak waterdichte garanties verlangen wat betreft de uitvoering van projecten. Met MindTheGap zijn we nog beter gewapend om daar een antwoord op te bieden. We hebben dan ook alle troeven in handen om onze business sneller te ontplooien', zegt Joris Van den Borre, oprichter van Tropos.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-01T13:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.