Collibra koopt Amerikaanse startup Owldq

De Brusselse dataspecialist Collibra neemt Owldq over. De Amerikaanse startup ontwikkelt oplossingen om automatisch fouten in data te ontdekken en regels rond datakwaliteit op te stellen. Owldq zal geïntegreerd worden in de eigen Collibra Data Intelligence Cloud.

Voor de effectieve uitrol van data-oplossingen is de kwaliteit van de gebruikte data cruciaal. Data die net aan de standaarden voldoen, zijn ook een van de belangrijkste redenen waarom organisaties hun eigen datasets niet vertrouwen. Met de acquisite van Owldq wil Collibra klanten voorzien in een enkel, cloudgebaseerd systeem om data te screenen en te verwerken.

Owldq maakt gebruik van machine learning-technieken om datakwaliteit te verzekeren en automatiseert de tijdrovende taak van het manueel opstellen van regels om data te onderzoeken. De software is daarbij ook in staat om relaties tussen de verschillende datasets op te merken. In de VS maken de New Yorkse non-profitorganisatie VillageCare en het energiebedrijf Constellation gebruik van de producten van Owldq.

Hoeveel Collibra voor de startup betaalt, is niet meegedeeld. Collibra zelf was in januari 2019 de eerste Belgische unicorn (een startup met een waarde van meer dan een miljard dollar) en is sindsdien stevig doorgegroeid. Bij de laatste kapitaalronde van het bedrijf, in april 2020, kreeg het een waardering van 2,3 miljard dollar mee. Het bedrijf werkt nu voor zeven van de tien grootste farmaceutische bedrijven ter wereld en zeven van de tien grootste Amerikaanse banken.

Eerder deze week haalde een andere Brusselse startup, Soda, nog 11,5 miljoen euro op bij investeerders. Hun missie ligt in het verlengde van wat Collibra en Owldq proberen te doen: het opschonen van data en de fouten er in detecteren. Maarten Masschelein, de ceo van Soda, is een oudgediende van bij Collibra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-04T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.