Vlaamse Itineris neemt Waalse Opinum over

Deal handen schudden overname

Softwareontwikkelaar Itineris, dat tools maakt voor nutsbedrijven, gaat Opinum overnemen. Deze onderneming uit Mont-Saint-Guibert biedt nuts- en energiebedrijven inzichten om hun verbruik beter te beheren en hun productie te optimaliseren.

Het is van belang voor energieleveranciers om klanten de nodige inzichten te geven waardoor ze hun verbruik beter kunnen opvolgen en kunnen besparen op hun energierekening. Voor waterbedrijven is waterbehoud dan weer een belangrijke uitdaging. Opinum laat toe dit soort applicaties snel en efficiënt te bouwen. De datahub van Opinum biedt data-analyse, inzichten en alert-opties.

Itineris-ceo Edgard Vermeersch stelt vast dat de twee partijen dezelfde missie delen: bedrijven helpen om op een optimale manier gebruik te maken van energie- en waterbronnen. 'Door onze krachten te bundelen zullen wij nutsbedrijven nog beter kunnen ondersteunen in de energietransitie. We blijven daarbij gefocust op het verbeteren van de algemene efficiëntie, de klantervaring en de milieudoelen van nutsbedrijven. Door deze overname versterken we onze positie als een tech-innovator in de sector.’

Itineris werd in 2003 door Vermeersch opgericht. In 2013 kwam de GIMV aan boord en ondertussen zitten ook Smartfin, het investeringsfonds van onder meer serial-investeerder Jurgen Ingels, en de overheidsfondsen PMV en FPIM in het kapitaal. Itineris is ook actief in de VS. Zo houdt het zich bijvoorbeeld bezig met de automatisering van de waterfacturatie van de stad New York. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-10T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.