Compuware investeert in Agile en DevOps

Compuware heeft een aantal samenwerkingsverbanden gesloten met bedrijven die tools leveren waarmee Agile-ontwikkelmethoden en DevOps-toolsets beschikbaar komen voor mainframeontwikkelaars. Het gaat om Splunk, Atlassian, SonarSource, AppDynamics en Jenkins. Daarnaast heeft Compuware ISPW overgenomen, een Canadese leverancier van tools om de inrichting en de prestaties van it-platforms te verbeteren.

Compuware zoekt naar mogelijkheden om de mainframeapplicaties te kunnen laten aansluiten op de Agile- en DevOps-ontwikkelingen bij andere platformen. Het bedrijf constateert dat, hoewel mainframeapplicaties in de backend een belangrijke rol blijven spelen, de ontwikkelteams nog vaak gebruikmaken van verouderde tools en trage ontwikkelmethoden. Bovendien kampt de Cobol-wereld met het groeiende vraagstuk van gepensioneerde mainframeontwikkelaars.

Compuware, dat zelf ook ontwikkeltools voor het mainframe aanbiedt zoals Topaz, wil zijn ontwikkelomgeving bij de tijd houden en zodanig inrichten dat klanten ook hier met Agile- en DevOps-teams kunnen werken. Daarom sluit het partnerships met Splunk (apps voor 'operational intelligence'), Atlassian (software voor issue tracking, samenwerking en codetesting), SonarSource (testsoftware voor kwaliteit code), AppDynamics (apm-software) en Jenkins (open source automation server).

ISPW

Daarnaast krijgt Compuware met het binnenhalen van ISPW Benchmark Technologies software en diensten in huis waarmee geautomatiseerd verbeteringen kunnen worden aangebracht aan mainframe- en andere platforms.

Compuware wil voortaan elke drie maanden nieuwe versies van zijn software uitbrengen, waarmee mainframeontwikkelaars sneller kunnen reageren op de dynamiek binnen de digitale economie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-06T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.