Rackspace introduceert managed OpenStack

Open source

Clouddienstverlener Rackspace gaat Openstack als managed dienst aanbieden. Vanaf donderdag is het voor klanten mogelijk om het beheer van de open source cloud uit handen te geven aan de specialisten van Rackspace.

Openstack is een open source cloud. Doordat de dienst open is, zijn er miljoenen configuraties mogelijk. ‘Dat is het mooie eraan’, meent Frank Weyns, directeur van Openstack International bij Rackspace. Tegelijkertijd zorgt dit volgens hem echter ook voor keuzestress. Hij vergelijkt Openstack op dat vlak met Linux: ‘Bij Linux konden aan het begin ook veel keuzes worden gemaakt. Nu is er een standaard ontwikkeld, waardoor het gebruikt kan worden zonder er veel werk aan te hebben. Organisaties zijn ook niet meer op zoek naar maatwerk. Veel bedrijven hebben de specialisten namelijk niet in huis die weten hoe ze met dergelijke nieuwe technologieën moeten werken.’ Uit onderzoek van Red Hat is zelfs gebleken dat gebrek aan it-vaardigheden de grootste belemmering is om Openstack in gebruik te nemen.

Weyns legt uit dat een klant, een groot Amerikaans financieel bedrijf, tegen dezelfde punten aanliep. De klant gaf aan Openstack door Rackspace te willen laten beheren. Vanaf dat moment is besloten deze dienst ook aan andere klanten te bieden.

De nieuwe dienst heet OpenStack Everywhere. Het biedt organisaties managed services voor de private cloud in het eigen datacenter, een datacenter van een derde partij, een door Rackspace ondersteunde colocatiefaciliteit of een datacenter van Rackspace zelf. De nieuwe dienst is onderdeel van de strategie van Rackspace om cloud computing eenvoudiger te maken voor bedrijven.

Ontwikkeling OpenStack

Openstack is in 2010 ontwikkeld binnen een project van Rackspace in samenwerking met Nasa. Binnen dit project hebben ze een summit opgezet waarbij ze partijen hebben gevraagd om een bijdrage aan de open cloud te leveren. Inmiddels hebben ruim vijfhonderd bedrijven aan Openstack bijgedragen en wordt de technologie wereldwijd ingezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-07T15:00:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.