Apple en SAP in zakelijk gebruik iPhone en iPad

puzzel

Apple en SAP willen het mobiele werken voor alle soorten zakelijke klanten gezamenlijk veranderen door de native apps voor iPhone en iPad te combineren met de mogelijkheden van het SAP Hana-platform. Een ander onderdeel van deze samenwerking is de ontwikkeling van een nieuwe iOS software development kit (sdk) en trainingsmateriaal waarmee ontwikkelaars, partners en klanten eenvoudig native iOS-apps kunnen bouwen.

SAP en Apple werken aan een nieuw SAP Hana cloud platform sdk exclusief voor iOS, waarmee bedrijven, ontwerpers en ontwikkelaars eenvoudig zelf iOS-apps voor iPhone en iPad kunnen bouwen op SAP’s open platform als een service. Deze native apps combineren toegang tot cruciale gegevens en bedrijfsprocessen op SAP S/4Hana met handige iPhone- en iPad-functies als Touch ID, locatievoorzieningen en berichtgeving.

'Dit partnerschap verandert het gebruik van iPhone's en iPad's in enterprise-omgevingen, door het samenbrengen van de innovatie en de beveiliging van iOS met SAP's expertise in business software', zegt Tim Cook, ceo van Apple. 'Als leider in enterprise software en met 76 procent van de zakelijke transacties via een SAP-systeem, is SAP de ideale partner om ons te helpen om het werken met iPhone en iPad bij bedrijven echt te veranderen. Door de nieuwe sdk bieden we de miljoenen SAP-ontwikkelaars de mogelijkheid om krachtige native apps te bouwen die het SAP Hana cloud platform volledig benutten en te profiteren van de mogelijkheden die iOS-apparaten kunnen leveren.'

'We zijn trots op deze bijzondere en grensverleggende samenwerking met Apple', vult SAP-ceo Bill McDermott aan. 'Door het combineren van de mogelijkheden van het SAP Hana cloud platform en SAP S/4Hana met iOS, het toonaangevende en meest veilige mobiele platform voor enterprise, kunnen we helpen mensen overal van live data te voorzien waar en wanneer ze maar willen werken.'

Als onderdeel van het partnerschap ontwikkelt SAP native iOS-apps voor cruciale bedrijfsvoering. Deze apps voor iPhone en iPad worden gebouwd met Swift, Apple’s interactieve programmeertaal. Deze biedt ook vertrouwde gebruikerservaring met de SAP Fiori voor iOS designtaal. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-17T15:15:00.000Z Henk Boot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.