Adobe koopt VR-plugin van Mettle

Virtual reality

De Amerikaanse softwareleverancier Adobe koopt de 360-graden- en virtual reality-plugins van de Skybox-toolset van Mettle, een grafische studio uit Canada. Chris Bobotis, medeoprichter van Mettle, treedt in dienst bij Adobe als directeur video. Mettle blijft zelfstandig opereren onder leiding van Nancy Eperjesy, de andere medeoprichter van Mettle.

De Skybox-toolset is in 2015 ontwikkeld voor Mettle’s eigen technologieën. Daarna is het doorontwikkeld voor de post-productie in de Adobe-producten Premiere Pro en After Effects. Deze plugins worden nu standaard in de toekomstige versies van deze Adobe-producten geïntegreerd.

‘Bewerken in 360-graden- en vr-omgevingen vereist gespecialiseerde technologie. Door de overname van Mettle SkyBox-technologie kunnen we een beter geïntegreerde vr-bewerking en effectervaring leveren aan de film- en video-community’, zegt Steven Warner, vicepresident digitaal en audio bij Adobe.

Mettle is een grafische studio uit Canada. Het ontwikkelt 360-graden- en virtual reality-plugins voor onder meer Adobe-software. Het werkt sinds 2010 met Adobe, toen het bedrijf nog FreeForm  ontwikkelde voor After Effects. Mettle zegt dat haar plugins worden gebruikt door The New York Times, CNN, HBO, Google, YouTube, Apple en Facebook. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-22T09:41:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.