Outsystems haalt 360 miljoen dollar op

Het investeringsfonds KKR heeft samen met de zakenbank Goldman Sachs een ‘significant’ minderheidsaandeel genomen in Outsystems, een platform voor applicatieontwikkeling. De investering waardeert Outsystems op meer dan een miljard dollar.

Met het geld wil Outsystems aan bedrijfsexpansie doen en via r&d de automatisering van software-ontwikkeling verder ontwikkelen. Met het platform van Outsystems kunnen ondernemingen snel en efficiënt bedrijfsapplicaties bouwen en onderhouden. Daarbij wordt vooral gebruikgemaakt van een visuele interface in plaats van traditionele codeertools. Ook via kunstmatige intelligentie en diepe integratietools wordt zo de ontwikkeltijd drastisch ingekort, naar dagen en weken in plaats van maanden.

Het platform ondersteunt een breed aanbod van bedrijfsapplicaties en kan ingezet worden om bijvoorbeeld voor oplossingen die die legacy-systemen zoals erp en crm vervangen of web- en mobiele applicaties voor interne processen en customer experience processen (onder andere online bankieren, accountinschrijving en self-service voor klanten).

‘We pakken een van de grootste bedrijfsuitdagingen aan: het gebrek aan snelheid en behendigheid bij traditionele softwareontwikkeling’, zegt ceo Paul Rosado. ‘Dit hindert wereldwijd digitale transformatie-initiatieven. We zien bedrijven hier dagelijks mee worstelen en zijn blij dat we via ons partnerschap met KKR en Goldman Sachs dit probleem op kunnen lossen. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten profiteren van innovatie en herdefiniëren wij de toekomst van enterprise softwareontwikkeling.’

Outsystems heeft kantoren in Boston en Lissabon en heeft ruim zevenhonderd mensen in dienst. Op de klantenrol staan onder meer bedrijven als Toyota, Ricoh, Logitech en Deloitte. De omzet zit boven de honderd miljoen dollar. Outsystems groeit naar eigen zeggen met meer dan 70 procent per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-05T11:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.