Becode start gratis programmeerlessen in Genk

De gratis programmeerschool Becode richt zijn pijlen op Vlaanderen. Het gaat vanaf oktober dit jaar ook de opleiding tot webontwikkelaar in Genk aanbieden. Dat doet het op de T2- technologiecampus. De opleider biedt plek aan vijftig werkzoekenden, met name afgestudeerden.

Becode, opgericht in 2017, biedt werkzoekenden (veelal afgestudeerden) een gratis programmeeropleiding aan van zes maanden. Deelnemers leren mobile apps en website ontwikkelen. Hiervoor krijgen ze les in front-end- en back-end development, maar ook administratieve systemen, geconnecteerde objecten, projectbeheer en interfaces.

De opleiding startte in Brussel, waarna Charleroi volgde. De instelling heeft de ambitie om in heel België lessen aan te bieden. De volgende uitbreiding start in oktober. Werkzoekenden starten in oktober dit jaar met de opleiding, waarna ze in de zomer van 2019 een werkstage lopen. Dan wordt het lesprogramma gegeven op de technologiecampus T2 in Genk. In totaal zijn vijftig plaatsen in Genk beschikbaar.

Karin Boers, ceo van Becode, hoopt dit najaar ook in Antwerpen de opleiding aan te bieden. Hiervoor is de organisatie nog druk aan het onderhandelen over de financieren. 'We zitten met een aantal pistes al erg ver in die gesprekken, dus ik hoop dat het dit najaar nog zal landen.' Ook geeft ze aan dat Oost- en West-Vlaanderen op de radar staan en dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden in Vlaams-Brabant. 'In deze regio's staan we nog maar in de kinderschoenen.'

Becode wordt mede mogelijk gemaakt door Simplon, Telenet en Orange, maar ook het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB dragen een steentje bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-14T09:23:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.