Airbus zoekt apps voor missiekritieke communicatie

Vliegtuigbouwer Airbus zoekt applicaties die Belgische hulpdiensten helpen bij missiekritieke communicatie. Daarvoor start het de ontwikkelwedstrijd ‘Critical App Challenge’. Deelnemers, zoals studenten, startups en softwareontwikkelaars, worden uitgedaagd een app te ontwikkelen voor de zogeheten Tactilon Dabat, een Android-smartphone en Tetra-radio in één.

Airbus heeft de Tactilon Dabat ontwikkeld. Dat is een Android-smartphone en Tetra-radio in één die hulpdiensten, zoals de politie n brandweer, gebruiken voor hun missiekritieke communicatie. De luchtvaartspecialist wil dit apparaat naar de Belgische markt brengen en zoekt hiervoor toepassingen. Via de zogeheten Critical App Challenge daagt het deelnemers uit om een app te ontwikkelen voor dit apparaat.

De apps, in de vorm van een proof on concept, worden voorgelegd aan een vakjury. Zij selecteren vijf finalisten die hun app demonstreren tijdens de Astrid User Days 2018, een evenement in Brussel gericht op missiekritieke communicatie.

De wedstrijd is gericht op studenten, freelance applicatieontwikkelaars, softwarebedrijven (met een focus op missiekritieke communicatie, openbare veiligheid en cybersecurity) en startups die een app hebben ontwikkeld die geïntegreerd kan worden met het apparaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-27T10:16:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.