Qualcomm: ‘Apple is ons 7 miljard dollar verschuldigd'

Afkraken

Qualcomm heeft tijdens een rechtszitting Apple ervan beschuldigd dat het zeven miljard dollar (bijna 6,2 miljard euro) achterhoudt aan royalty’s op octrooien. Het bedrijf voor mobiele chips leverde jarenlang onderdelen voor de iPhone, maar zegt daar nu onvoldoende voor te zijn betaald.

Apple en Qualcomm zijn verwikkeld in een reeks van juridische conflicten. Apple beschuldigt Qualcomm van oneerlijke octrooi-licentiepraktijken. Qualcomm, een Amerikaanse fabrikant van halfgeleider en 's werelds grootste leverancier van mobiele-telefoonchips, verwijt op zijn beurt Apple van patentinbreuk en onbetaalde royalty's.

Qualcomm uitte zijn accusatie tijdens een hoorzitting in een van de zaken bij de federale rechtbank in San Diego.

Apple betwist de hoeveelheid royalty's die het aan Qualcomm verschuldigd is en betoogt dat Qualcomm dwingt om dezelfde patenten twee keer te betalen: een keer wanneer Apple de chip van Qualcomm in iPhones plaatst en een tweede keer door het vragen van patentroyalty's. Qualcomm verdedigt zich ermee dat deze praktijken legaal zijn en dat Apple er na jarenlange instemming nu naar streeft het bedrijfsmodel van Qualcomm te vernietigen.

Wordt vervolgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-29T13:47:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.