HPE opent eerste Europese innovatielab voor iot

Onderzoekscentrum in Genève richt zich op edge computing

Vertegenwoordigers van HPE en het kanton Genève verrichten de openingshandeling van het iot-lab.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft zijn eerste Europese innovatielab voor internet of things (iot) geopend in het Zwitserse Genève. Andere iot-labs van het it-concern staan in de VS (Houston), Singapore en India (Bangalore, in samenwerking met Tech Mahindra). De nieuwe locatie richt zich op het bedenken, ontwikkelen en testen van oplossingen op het vlak van internet of things en edge computing.

Volgens HPE is het doel van het onderzoekscentrum om klanten te helpen bij het verwerken, analyseren en beveiligen van de grote hoeveelheden data buiten datacenters. Denk aan de gegevens die mobiele apparatuur en sensoren aan het internet verbonden machines en andere bedrijfsmiddelen generen.

Tijdens de opening haalde Phil Davis, de baas van de divisie 'Hybrid it, the edge en iot' bij HPE, een rapport van onderzoeksbureau Gartner aan. Daarin staat voorspeld dat door de groei van de digitalisering in 2022 75 procent van de zakelijke data buiten het datacenter of de cloud wordt gegenereerd. In 2018 lag dit percentage op nog geen tien procent. 'Gegevens, intelligentie en rekenkracht verschuiven naar de edge. Daarvoor heeft HPE een platform opgebouwd en onderzoekt het en ontwikkelt het oplossingen voor de toekomstige edge-cloud-architectuur.'

Benchmarken

Het IoT Innovation Lab in Genève toont experimenten maar ook reeds werkende iot-oplossingen die HPE samen met partners en/of klanten heeft ontwikkeld. Daarnaast kunnen klanten in zogeheten Edge Experience Zones testen wat de eventuele voordelen zijn van een iot-oplossing in hun omgeving. Ook kunnen ze er hun iot-toepassingen benchmarken.

De medewerkers van het lab werken samen met het HPE's expertisecentrum voor high performance computing (hpc) en artificial intelligence (ai) in het Franse Grenoble.

HPE houdt sinds de jaren 1960 kantoor in de tweede stad van Zwitserland. Dat daar nu ook een innovatielab bij is gekomen, heeft te maken met de innovatieve cultuur van de stad, beweert Daniel Loeffler, de bewindsman economie van het kanton Genève, tijdens de opening. 'We hebben vooraanstaande universiteiten en onderzoeksinstellingen, zoals Cern. De kwaliteit en beschikbaarheid van arbeid is hoog. Daarnaast kent Genève een startup-ecosysteem.'

Verder wijst Loeffler op de gunstige belastingregels en flexibele arbeidswetgeving alsook op de internationale uitstraling van de VN-stad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-21T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.