Sioux doet Duitse overname voor zorgtechnologie

Sioux neemt 4 Plus over

Tibor Takács, Arnoud de Geus en Karl Kapp (vlnr) hebben de dagelijkse leiding bij Sioux 4 Plus

De Eindhovense onderzoeksspecialist in techniek en ict Sioux Technologies neemt 4 Plus over. Deze Duitse dienstverlener ontwikkelt onder meer medische apparaten en embedded systemen.

De overname van 4 Plus geeft Sioux toegang tot een Duits netwerk in de medische wereld. Het bedrijf vergroot ermee ook zijn kennis van medische technologie. 4 Plus levert al twintig jaar hardware en software op dit gebied. Ook biedt de onderneming softwaretest, testautomatisering en batchproductie van it-componenten en de installatie daarvan. Na de overname gaat het Duitse bedrijf verder onder de naam Sioux 4 Plus.

R&D

Sioux Technologies ondersteunt de R&D-afdeling van hightechbedrijven, waarvan velen actief zijn in de zorg, halfgeleiders, automotive, landbouw, elektronica of printing. Soms neemt het bedrijf zelf de gehele R&D-activiteiten over, al dan niet op locatie van de klant.

Er werken ruim zevenhonderd mensen bij Sioux. Zij hebben expertise op onderwerpen zoals software, mechanica, optica, elektronica en IoT. De onderneming werd opgericht in 1969 en heeft zes vestigingen in Nederland, drie in België, (vanaf nu) twee in Duitsland, een in de VS en een in China.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-27T14:59:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.