Miljoeneninvestering voor testbedrijf Bartosz

Investering

Het Veenendaalse softwaretestbedrijf Bartosz krijgt een kapitaalinjectie van investeringsmaatschappij Green Park Investment Partners uit Gent. Het zou gaan om meerdere miljoenen euro's, meldt Het Financieele Dagblad. Voor dit geld krijgt de investeerder ongeveer de helft van het belang in handen. De rest blijft bij het huidige management.

Bartosz legt zich toe op software- en applicatietests en testmanagement. Dit doet het bedrijf onder meer voor organisaties in de financiële sector, de overheid en de industrie. Onder de klanten bevinden zich Nationale Nederlanden, Bol.com, de Kamer van Koophandel, het Ictu en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Bovendien sleepte Bartosz afgelopen oktober als deelnemer in een consortium een aanbesteding bij het ministerie van Defensie binnen. Bij het bedrijf, opgericht in 2007, werken ongeveer 150 mensen. Binnenkort opent de dienstverlener een vestiging in Den Haag.

Sterke groei

"Digitalisering is een niet te stoppen trend die testbedrijven veel werk oplevert"

Belangrijke concurrenten voor Bartosz zijn Sogeti en Atos. Een van de partners van investeerder Green Park vertelt in het FD dat Bartosz de komende jaren nog sterk kan groeien zonder branchegenoten over te nemen. 'De digitalisering is een niet te stoppen trend die testbedrijven veel werk oplevert (...) Er is nog veel te halen op de binnenlandse markt.'

Green Park heeft ongeveer vijftien participaties in België en Nederland, zoals in de Nieuwegeinse Microsoft-dienstverlener Portiva. De Gentse investeringsmaatschappij heeft een nevenvestiging in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-03T11:08:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.