Atos zoekt ai-bollebozen voor wedstrijd

Het winnende team kan 10.000 euro winnen

De Franse integrator Atos gaat in zijn nieuwe 'IT Challenge' op zoek naar innovatieve it-concepten op het gebied van coöperatieve kunstmatige intelligentie en roept studenten van universiteiten over de hele wereld op om mee te den. Deze jaarlijkse internationale competitie beleeft dit jaar haar negende editie.

Bij coöperatieve kunstmatige intelligentie is steeds vaker sprake van oplossingen die met elkaar samenwerken met als doel gezamenlijk beslissingen te nemen. Coöperatieve kunstmatige intelligentie is een verwijzing naar het concept ‘zwermintelligentie’ dat wordt toegepast om het collectieve gedrag van gedecentraliseerde, zelforganiserende systemen te definiëren, of het nu om natuurlijke of kunstmatige systemen gaat.

Deze technologie wordt onder meer toegepast om communicatie tussen zelfrijdende auto’s en de omringende infrastructuur mogelijk te maken om ongelukken te voorkomen. Een ander voorbeeld is de inzet van een groep robots tijdens een collectief project waaraan verschillende partijen werken, zoals het bouwen van een brug of het aanleggen van een weg. Ook is het niet ondenkbaar dat coöperatieve kunstmatige intelligentie de weg vrijmaakt voor interacties tussen chatbots - zoals tussen een chatbot bij een verzekeraar en een chatbot bij een bank - om de klantbeleving te vereenvoudigen en versterken.

De IT Challenge heeft als doel de ontwikkeling van innovatieve concepten door nieuwe generaties it-professionals te stimuleren. Studenten wereldwijd kunnen deelnemen en zich tot 30 november 2019 online aanmelden als team van twee tot vier studenten. De wedstrijd biedt hen de mogelijkheid om ideeën te testen en uiteindelijk in de markt te zetten. Uit alle inzendingen worden de beste vijftien concepten geselecteerd. Deze worden half december bekendgemaakt. Dan gaat de tweede fase van de competitie van start: de daadwerkelijke ontwikkeling van apps. De winnaar van de Atos IT Challenge wordt in juli 2020 in Parijs bekendgemaakt. Het winnende team kan 10.000 euro winnen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-15T17:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.