Pauwels Consulting zet voet aan wal in Nederland

België en Nederland

Pauwels Consulting heeft zijn Nederlandse branchegenoot Developers.nl overgenomen. De klanten van Developers.nl zijn kleine en middelgrote bedrijven, maar ook overheden en multinationals die maatwerkapplicaties nodig hebben.

Developers.nl werd in 2012 opgericht door Mark Smit die in 2000 bij Pink Roccade begon en daarna zijn sporen als commercieel verantwoordelijke verdiende binnen verschillende SAP consultancy-bedrijven. In 2017 gaf hij de leiding in handen van Maarten De Boer, die vanaf het begin bij het bedrijf betrokken was. Smit werd toen extern adviseur om zich te kunnen richten op andere uitdagingen.

‘De overname door Pauwels Consulting is noodzakelijk om de continue groei van Developers.nl te kunnen garanderen’, legt Smit uit. ‘We groeiden sterk in acht jaar, maar merkten nauwelijks groei in het laatste jaar. We zijn op een kantelpunt gekomen waar we ondersteuning nodig hebben van een grotere partner. Een partner die de kennis en de middelen heeft om te groeien.’

‘Er was meteen een goeie vibe tussen Mark, Maarten en mezelf’, bevestigt Pauwels Consulting-oprichter Bert Pauwels. ‘Die goede verstandhouding kwam er omdat de technische expertise aanleunt bij de activiteiten van Pauwels Consulting, maar ook door de bedrijfscultuur van Developers.nl. Cultuur en waarden worden onderschat, maar zijn het allerbelangrijkste bij een overname. De bedrijfscultuur, de waarden en de dienstverlening sluiten perfect bij elkaar aan.’

Pauwels Consulting heeft vier kantoren in België (Gent, Diegem, Antwerpen en Brussel), drie in Frankrijk (Parijs, Rijsel en Lyon) en een in Frankfurt en Bazel. Het bedrijf heeft zowat zeshonderd consultants onder zich op het gebied van engineering, life sciences en it. Het werd in 1999 opgericht als een pure it-consultant, maar breidde zijn werkterreinen in de loop van de jaren uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-29T09:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.