Edge-specialist Volterra in handen van F5 Networks

F5 Networks heeft een akkoord bereikt met het Californische Volterra voor een overname. F5 betaalt een half miljard dollar voor Volterra en haalt daarmee een edge-as-a-service-specialist in huis

De overname maakt voor F5 de weg vrij naar een veilig edge-platform voor grote bedrijven en serviceproviders, dat in apps voorziet en grote schaalbaarheid biedt. ‘De huidige edge-oplossingen zijn simpelweg niet voldoende voor de wensen van grootzakelijke bedrijven’, zegt F5-ceo François Locoh-Donou. ‘We moeten uit de gesloten edge-systemen stappen die de moeilijkheid van het bouwen, draaien en beveiligen van apps alleen maar vasthouden.’ Het platform wordt een saas-oplossing die veel van de problemen bij klanten moet aanpakken, maakt F5 zich sterk.  

F5 speelt in op de grote belangstelling van organisaties om data zoveel te mogelijk te vergaren en te analyseren op de plaatsen waar deze gegenereerd wordt. Het bedrijf gaat hiermee de concurrentie aan met ondernemingen als Akamai, Fastfly en Cloudflare, alsook met cloudserviceproviders en telecomoperatoren die gelijkaardige diensten bieden. 

Volterra heeft zijn hoofdkantoor in Santa Clara (Californië), plus vestigingen in Parijs, Tokio, Madrid en Londen. De bedrag dat F5 voor het bedrijf neerlegt, bestaat uit 440 miljoen euro voor de aandelen en zestig miljoen dollar aan compensaties voor de oprichters en werknemers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-12T09:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.