Qualitest neemt Indiase QA InfoTech over

Deal handen schudden overname

Het van oorsprong Israëlische Qualitest, gespecialiseerd in de kwaliteitscontrole en het testen van software, heeft zijn Indiase branchegenoot QA InfoTech overgenomen. De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Qualitest werd opgericht in 1997 en biedt een waaier van tools voor kwaliteitscontrole en testoplossingen aan. Veelal maken die gebruik van kunstmatige intelligentie om de assessments snel te laten verlopen. Met de tools kunnen ondernemingen het bedrijfsrisico verminderen dat gepaard gaat met software-releases. 

Qualitest heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Israël, India en Roemenië en bedient wereldwijd meer dan 250 ondernemingen in de telecom, verzekeringen, luchtvaart, media en nutssector. Het bedrijf is voor het grootste deel in handen van de internationale private-equitygroep Bridgepoint, dat er in oktober 2019 zo’n 5,7 miljard euro voor betaalde. 

QA InfoTech, opgericht in 2003, is actief in testautomatisering en het controleren van prestaties, beveiliging, toegankelijkheid en lokalisatie van software. Het richt zich als grote onafhankelijke offshore-testprovider op bedrijven in e-onderwijs, uitgeverijen, gezondheidszorg, de reiswereld en de kleinhandel. Het heeft kantoren in het Indiase Noida en in het Amerikaanse Detroit. Er werken samen zo’n duizend mensen.

Door het samengaan willen Qualitest en QA Infotech hun klanten meer en snellere testcapaciteit bieden. De twee bedrijven zullen samen ook nieuwe testoplossingen ontwikkelen, met de nadruk op digitale automatisering. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-19T10:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.