SAP komt met low-code platform

Ook business-gebruikers kunnen applicaties ontwikkelen

Jürgen Müller, cto SAP

SAP lanceert het low-codeplatform SAP Build. Hiermee kunnen ook mensen zonder veel programmeerkennis applicaties ontwikkelen, processen automatiseren en business-sites ontwerpen.

Jürgen Müller, chief technology officer van SAP, introduceerde het platform gisteren tijdens de opening van de SAP TechEd-conferentie in Las Vegas. SAP Build is bedoeld voor zakelijke gebruikers van buiten de it-afdeling.

Volgens Müller is de behoefte aan low-code groot aangezien het wereldwijde tekort aan ontwikkelaars zal oplopen tot vier miljoen in 2025. Bovendien is het een voordeel als niet-it’ers zelf apps kunnen ontwikkelen omdat zij de business het beste kennen. Met SAP Build komt de potentie van het SAP Business Technology Platform binnen hun handbereik.

De oplossing is geïntegreerd met de business process management-software SAP Signavio. Daardoor krijgen SAP Build-gebruikers ook inzicht in al hun processen, zodat ze weten welke automatiseringen en innovaties de grootste impact hebben. Meer dan 1.300 toepassingsgerichte workflows en automatiseringen liggen klaar om te worden gebruikt.

Müller benadrukte dat mensen uit de business naadloos kunnen samenwerken met professionele ontwikkelteams. De it-afdeling kan ook afdwingen dat de minder ervaren zakelijke gebruikers consistent te werk gaan en zich houden aan bepaalde regels en veiligheidseisen.

SAP Build

Met SAP Build speelt de Duitse softwarefabrikant in op de verwachting van IDC dat in de komende tien jaar meer dan honderd miljoen zakelijke gebruikers betrokken raken bij de ontwikkeling van digitale oplossingen. Professionele ontwikkelaars blijven echter broodnodig. SAP heeft daarom de ambitie om voor 2025 wereldwijd twee miljoen ontwikkelaars bij te scholen. SAP verdrievoudigt hiervoor het gratis lesaanbod op de SAP Learning-site.

Om te bewijzen hoe simpel SAP Build werkt, toonde het bedrijf een video van een twaalfjarig ventje dat op zijn kamertje zat te programmeren alsof hij met bouwblokken aan het spelen was. In elk van ons schuilt een bouwer, was SAP’s boodschap. Met SAP Building Blocks kan iedereen aan de gang, aldus het bedrijf.

Dit jaar viert SAP zijn vijftigjarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan kunnen deelnemers aan de TechEd-conferentie non-fungible tokens (nf’s) winnen. Dit zijn unieke eigendomsbewijzen voor digitale producten die te maken hebben met de meest iconische momenten uit de SAP-geschiedenis. Hoe meer sessies iemand volgt des te meer nft’s worden verkregen. Ook belooft SAP een boom te planten voor elke technische sessie per deelnemer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-16T14:17:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.