Belfius komt met contactloos betalen op Android

Klanten van de bank Belfius kunnen binnenkort contactloos mobiel betalen zonder de bankkaart te gebruiken. Een Android-telefoon met nfc is hiervoor voldoende. Dat is een primeur voor België.

Sinds 2013 zijn alle nieuwe betaalterminals van Worldline in België uitgerust met de nfc-technologie (near field communication), waarmee men zijn kleine aankopen al kan betalen door de bankkaart bij het toestel te houden. Tegen het einde van het jaar zal die technologie beschikbaar zijn op alle terminals in heel het land.

Belfius-klanten zullen zelfs voor het contactloos betalen niet meer hun bankkaart nodig hebben. Ze kunnen namelijk die betalingen ook via hun telefoon afhandelen. De klant moet daarvoor zijn smartphone tegen de betaalterminal houden en het bedrag bevestigen in de Belfius-app. Bij betalingen boven de 20 euro moet ook nog de geheime code ingevoerd worden, bij bedragen onder de 20 euro is dat niet verplicht.

Belfius is daarmee de eerste Belgische bank die deze functionaliteit aanbiedt. Volgens de bank is deze manier twee keer vlugger dan een klassieke betaling, waarbij de klant zijn kaart tevoorschijn moet halen, ze in het toestel inbrengen, zijn geheime code invoeren en daarna de transactie valideren.

Ongeacht het bedrag worden contactloze betalingen geïntegreerd in de app, waardoor ze dus volledig beveiligd zijn. Alle betaalwijzen zijn beschikbaar (Bancontact, Maestro, MasterCard, Visa) en er moet geen enkele Wifi- of 4G/3G-verbinding tot stand worden gebracht. De klant moet op geen enkel ogenblik zijn kaart tevoorschijn halen, hij moet ze zelfs niet bij zich hebben.

De betaalmethode werkt op Android-telefoons die met minstens versie 4.4 van het besturingssysteem zijn uitgerust en die een nfc-chip aan boord hebben.

Belfius rolt het systeem in april 2017 uit bij vijfduizend proefpersonen, daarna volgt een bredere lancering. Tegen ten laatste juni 2017 moet elke klant er gebruik van kunnen maken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-21T14:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.