Samsung stapt in accelerator Imec Xpand

De Leuvense chipontwikkelaar Imec heeft Samsung aangetrokken als investeerder in Imec Xpand, zijn interne accelerator. Dat schrijft 'De Tijd'.

Imec Xpand werd vorig jaar opgericht en moet helpen om nieuwe technologie die bij Imec werd ontwikkeld of met een link naar Imec verder te helpen. Startende bedrijven krijgen op die manier de kans om een businessplan op te stellen en een project in te dienen. Er wordt ook gekeken naar bedrijven die met een partner hun technologie versneld willen ontwikkelen. Tenslotte kunnen ook bedrijven met een bewezen technologie, die op zoek zijn naar fondsen, aankloppen bij Imec Xpand.

Het fonds heeft bijna zestig miljoen euro aan toegezegd kapitaal; een kwart daarvan is al volstort. De overige 45 miljoen zullen door de beheerder opgevraagd worden gedurende de looptijd van het fonds (tien jaar) afhankelijk van het ritme van de investeringen. Samsung is ingestapt via Samsung Oak Holdings, de investeringsdivisie van de Koreaanse reus.

Andere investeerders zijn Applied Materials, een fabrikant van materiaal voor chipproductie, de KULeuven en de RUGent, het staatsfonds FPIM, BNP Paribas Fortis en vennootschappen als Fidimec en Alfineon.

Op termijn mikt het fonds op een kapitaal van honderd tot 120 miljoen euro. De interesse daarvoor zou er alvast zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-07T10:01:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.