Bookwidgets en Smartschool werken samen

elearning

Het Hasseltse Bookwidgets, dat interactieve leerplatformen bouwt, gaat samenwerken met Smartschool, de meest gebruikte digitale online-schoolplatform in Vlaanderen. Hierdoor worden interactieve, digitale lessen binnen de Smartschool-omgeving mogelijk.

Smartschool geeft scholen instrumenten zoals een berichtensysteem, schoolagenda, puntenboek en rapport. Binnen de vertrouwde Smartschool-omgeving kunnen leerkrachten vanaf nu met BookWidgets automatisch ook oefeningen en toetsen verbeteren, interactieve grafieken maken en dynamische werkbladen creëren.
In totaal zijn er meer dan veertig verschillende soorten oefeningen. Alle oefeningen zijn ontworpen voor gebruik op tablets en pc's en zijn door de leerkracht eenvoudig aan te passen en samen te stellen tot interactieve lessen.

Tablet of pc

Taalleerkrachten bijvoorbeeld, geven een woordenlijst in. Hieruit worden automatisch mini-apps gegenereerd die rond deze woordenlijst werken. Deze apps zijn door de leerlingen te gebruiken op eender welke tablet of pc. Omdat de oefeningen uitgevoerd worden op tablets, zijn ze automatisch te verbeteren. Hierdoor weten leerlingen onmiddellijk wat ze fout doen, waardoor ze sneller leren.

Er is een naadloze koppeling tussen de twee platformen. Hierdoor is er geen extra werk met het beheren van accounts en is er één centrale plaats waar alle lesmateriaal, oefeningen en feedback samenkomen. Dit minimaliseert de administratieve rompslomp en houdt alles overzichtelijk voor de leerlingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-21T11:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.