The Glue tankt vijf miljoen euro bij

Groeikapitaal

De Diegemse fintech-startup The Glue voert een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro door. De investeringsronde werd geleid door het Zwitsers-Amerikaanse VC-fonds Polytech Ecosystem Ventures.

The Glue werd in 2015 opgericht door onder meer Stefan Dierckx en Jurgen Ingels en heeft nu zowat vijftig mensen in dienst. Het bedrijf ‘lijmt’ de verschillende front end-kanalen en API-ecosystemen van bestaande banksystemen (retail banking, private banking, verzekeringen, …) samen en creëert op die manier nieuwe diensten en producten. Het wordt zo ook gemakkelijker om apps te bouwen die met de voorhanden zijnde data aan de slag gaan.

The Glue bracht eind vorig jaar de eerste versie van zijn software uit en implementeerde die bij een eerste belangrijke klant. In 2017 is het de bedoeling het klantenbestand verder uit te breiden, vooral in Europa en de Verenigde Staten, en om verder in de software-oplossing te investeren. Naast een kantoor in Diegem is The Glue ondertussen ook in Londen aanwezig.

‘We zien de laatste jaren steeds vaker dat banken het lastig hebben om fintech-oplossingen bovenop hun legacy systemen te installeren’, zegt Guillaume Dubray van Polytech Ecosystem Ventures. ‘Wij hebben actief gezocht naar een systeem dat dit probleem oplost om in te investeren.’

Naast de investering van Polytech Ecosystem Ventures krijgt The Glue ook nog 850.000 euro overheidssteun om het platform verder uit te bouwen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-24T19:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.