Xylos neemt aandeel in IoT-speler Bagaar

internet of things

Het Antwerpse internet of things-bedrijf Bagaar gaat intens samenwerken met it-dienstverlener Xylos, die ook aandeelhouder wordt. De scale-up telt dertig medewerkers en specialiseert zich in digitale innovatie en de ontwikkeling van hard- en software voor het internet of things (IoT).

Xylos zelf vergroot hiermee zijn actieradius en versnelt in de markt van het internet of things. Zijn eigen merk ThingTank gaat mee op in Bagaar. Bagaar begeleidt bedrijven in hun digitale transformatie. Voor hun klanten ontwikkelen ze software en innovatieve hardware in het segment van internet of things. 

‘We zijn tegelijk innovatieadviseur, ontwerper en IoT-ontwikkelaar’, zegt Georges Lieben, ceo van Bagaar. ‘Op dat snijvlak is er een groot potentieel en onze ambities reiken verder dan wat we solo kunnen bereiken. Dit partnership met Xylos biedt ons zuurstof om commercieel te groeien en ook in onze r&d belangrijke stappen te zetten. We moeten continu vernieuwen om onze voorsprong te behouden.’

Voor zijn klanten ontwerpt en bouwt Bagaar onder meer hardware, sensoren, IoT-modules en dashboards. Daarbij focust het bedrijf sterk op innovatie en de gebruikerservaring (user experience of ux). Het ontwikkelde met Bgrid een IoT-platform om netwerk, toestellen, gegevensbronnen en data centraal te beheren. Bgrid laat hen toe om zeer snel nieuwe IoT-producten te activeren. 

Xylos werd opgericht in 1983 en telt vandaag ruim tweehonderd medewerkers, verspreid over vestigingen in Antwerpen, Brussel en Herentals. Xylos draait een omzet van 33 miljoen euro. Het bedrijf behoort samen met de logistieke onderneming Ahlers en AXE Investments tot de AXE-groep van Christian Leysen. De holding Ackermans & van Haaren is medeaandeelhouder.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-28T11:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.