Brugs bedrijf integreert IoT in mobiele router

New Tinxs Linxs router met IoT sensoren

Het Brugse New Tinxs, ontwikkelaar en aanbieder van Guest Wi-Fi en Internet of Things-oplossingen voor bedrijven, lanceert een opmerkelijk toestel: de Linxs, een combinatie van een mobiele router en IoT-sensor-hub.

Linxs is een interessant stukje technologie omdat het naast ondersteuning voor vast en mobiel internet, wifi en Bluetooth, ook beschikt over ruim tien ingebouwde sensoren met de mogelijkheid om bijkomende sensoren te koppelen via usb en Bluetooth. Het ondersteunt tevens de laatste beveiligings- en netwerkstandaarden die voor bedrijven noodzakelijk zijn en draait op Linux zodat ontwikkelaars zelf nieuwe toepassingen kunnen bedenken en testen. Het toestel is niet groter dan een forse smartphone.

Het aantal mogelijke scenario’s waar Linxs is in te zetten, is legio. Koen De Mol, cto van New Tinxs, geeft een korte opsomming: ‘Een eigenaar van een jacht heeft dankzij Linxs wifi aan boord en kan vanop afstand zijn boot in de gaten houden. Verzekeraars kunnen Linxs gebruiken om “in-car-wifi” te promoten in combinatie met een polis op basis van rijgedrag. Een mediabedrijf kan Linxs installeren in bushokjes en de luchtkwaliteit voor een stad meten. Dankzij Linxs kunnen medewerkers van een bedrijf overal veilig met het bedrijfsnetwerk verbonden zijn,… . Bijna dagelijks krijgen wij uitdagende nieuwe ‘use cases’ voor Linxs voorgelegd.’

Orange

In België zal Linxs gebundeld worden met een prepaid 4G-datakaart van Orange die online herlaadbaar is. Aan deze kaart zijn verder géén abonnementskosten verbonden terwijl de aangekochte 4G-data geldig blijft gedurende een periode van negentig dagen.

‘Het voorbije jaar kregen wij van méér en méér zakelijke klanten de vraag naar een kleine en betaalbare mobiele router die naast 4G en wifi ook ingebouwde ondersteuning kon bieden aan één of meerdere IoT-sensoren’, zegt ceo Gery Pollet. ‘Omdat na marktonderzoek bleek dat er géén type toestel bestond met dergelijke kenmerken zijn wij bij de specialisten van imec op de deur gaan kloppen met de vraag dit samen met ons te ontwikkelen. Dit is hoe Linxs is ontstaan.’

De Linxs kost 299 euro, al is dat een tijdelijke promotieprijs. De eerste leveringen zullen plaatsvinden in oktober 2017.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-04T11:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.